maandag 23 maart 2009

Bushcamping?!?

Na onze eerste rustdag besluiten we naar één van de noordelijkste punten van Afrika te gaan, Cape Serrat (dus we gaan echt van het uiterste noorden tot uiterste zuiden van Afrika) , we rijden onderweg door een mooie en steeds veranderende landschappen. Het is meteen ook onze eerste bushcamping (wild kamperen), we staan aan een idyllische baai op het strand.

We worden ’smorgens wakker met een super zonsopgang over de middelandse zee. We besluiten een stukje de kust te volgen, de eerste 30km zijn langs een stevig stuk off-road, voor de eerste keer zetten we Daffy in 4x4 en dat gaat lekker goed, stukken zijn over rotsen en andere door het zand, Daffy komt tot leven!!.

We plannen om te overnachten op Table De Jughurta, 10km van de Algerijnse grens en onderweg bezoeken we Dougga, een indrukwekkende Romeinse site.
De politiecontrole neemt per km gevoelig toe en nu moeten ook wij steeds stoppen en ons paspoort tonen (er is hier redelijk veel controle, elke 15km, maar normaal laten ze buitenlanders nooit stoppen). Bij de laatste controle post vertellen ze ons dat het niet zo een goed idee is om te gaan bushcampen en dat we toestemming moeten vragen bij de Garde National (GN) in het laatste dorp, dus doen we dit ook. De Garde National is reeds op de hoogte van onze komst en laat ons stoppen (gingen zowiezo wel toestemming vragen hoor :-) ). Vrij snel werd ons duidelijk wat we niet mochten gaan kamperen op de berg. Dit vanwege de huidige spanningen in de grensstreek, je mag het dorp momenteel ook niet verlaten tussen 20u en 05u.
De GN laat ons in hun kantoren komen en wachten op de chef om het “plan van aanpak” te bepalen waar we kunnen overnachten (het is reeds te laat om terug te rijden). Deze zou over een 15 tal minuten terug op post zijn, het worden uiteindelijk twee uur voor hij terug is. We babbelen de tijd rond met de GN op het kantoor, tonen wat foto’s van thuis en ondertussen komen en gaan er veel mannen die allemaal met ons een babbeltje doen of koffie trakteren. Na een tijdje komt er een man eten brengen, wij denken dat dit voor hen is maar blijkt dat ze dit voor ons besteld hebben, heerlijke couscous. Om de 10min vragen ze of we niets willen drinken en of alles nog ok is met ons, als Katrijn tekenen van koud hebben geeft halen ze zelfs een vuur tevoorschijn … we zetten uiteindelijk onze tent op aan de kant van de hoofdstraat over het kantoor van de GN (half op straat, half op de stoep maar met privé-bewaking). De nacht was ijskoud, ’s morgens was daffy zelfs aangevrozen.
Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken (7u) om de lange rit naar Tozeur te maken. Rond de middag zijn we aangekomen en genieten voor de rest van de dag van de zon en de rust. Vanaf morgen gaan we off-road de bergen in en vanaf woensdag trekken we door de Sahara verder richting zuiden.
Het is wennen aan de uitermate gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking hier die super fier zijn op hun land! We hebben de afgelopen dagen ver weg van het klassieke toerisme geweest en elke keer als we een dorp inrijden staat iedereen te wuiven en voelen wij ons precies de koning of de paus …
(nieuwe foto's van Tunesië staan online)

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Het ziet er allemaal zeer goed. Ben blij dat het bij jullie toch ook geen 30° is. Geniet nog verder met volle teugen en aub voorzichtig.

Anoniem zei

We zijn wel een beetje jaloers op het lekkere weertje. Hier weeral koud en regen. Rustig geslapen zeker zo met een persoonlijke wacht! Profiteer maar en blijf alert hé. Dikke kus.

Anoniem zei

Haha, was juist naar jullie fotoset gaan kijken, deze is prachtig: classic

Het is in ieder geval leuk om de blogs te lezen en de fotos sets te bekijken.

Ge zijt wel in gevaar voor als ge terug komt binnen een dikke 6 maanden dat we niet 18 uur lang naar jullie fotos en videos willen kijken! :)

Soigneer elkaar, maar vooral, soigneer Daffy!

Doe zo voort,

S&L

Anoniem zei

Zoals ik al eerder zei, jajaja het is zoo aantrekkelijk om af te komen.... Ja zoals ik lees genieten jullie echt wel he. Dat is super. Het is fijn als iedereen zo vriendelijk is. En af en toe mag je je wel wat meer voelen he, je moet maar dubbel en dik genieten van de aandacht. Nog veel plezier en goed met daffy 4X4 rijden! dikke knuffel en tot de volgende!

Anoniem zei

Hey Katrijn en Jeroen,
Eigenlijk ben ik toch een beetje jaloers op jullie, vooral als je vertelt over de zon en het doorreizen. Dat moet wel heel leuk zijn om de verscheidenheid te ontdekken van Afrika. Geniet ervan maar wees toch waakzaam !
Groetjes, Kristin Haesendoncks-Plompen.

Anoniem zei

Hoi survivors of oe schrefde da????blij om te vernemen dat alles kids is met jullie en Daffy mor Jeroentje je stelt me wel telleur hé manneke...waarom een vuurtje????pak ons Katryn eens goed vast van uw liefde voor haar krijgt ze het direct warmkes...alé bon route en wees voorzichtig...en je ziet hé Brinks zit overal...en by the way Katrijntje ge bent nog mor efkes weg en de boxen gingen al niet meer open pffff....

Anoniem zei

verdorie ik kom een dag te laat
shame on me
ziet en klinkt er in ieder geval perfect uit
doe vooral zo verder
hilde & co

chris zei

man, man ,man, ben ik jaloers. Hier superslecht weer, zagende klienten en een overvolle agenda. Katrijn, als je vroeger wil terugkomen, graag !