zondag 29 maart 2009

Ksar Daffy




Onze trip door de Sahara is goed verlopen. Het was tegelijkertijd ook een goede ervaring om met de GPS te leren werken en Daffy beter te leren kennen. De weg tot het laatste dorp hebben we vrij snel gevonden, vanaf daar begon het echte zandwerk, we hadden van Brahim (iemand die we hebben leren kennen in Douz) de GPS punten gekregen van een leuke overnachtingsplaats. Voor dit traject waren we enkel aangewezen op onze GPS, in het begin verliep het vrij moeizaam, konden niet de juiste tracks vinden en na 1,5u en 10km verder hebben we op het punt gestaan om terug te keren. We zijn blij dat we toch hebben doorgezet, we vonden vrij snel de juiste track en kwamen we aan op een super locatie, aan de voet van de grote zandduinen. Je moet je voorstellen dat je in een open zandvlakte staat met kleine heuvels, het snikheet is, een razende zandwind, en verder hier en daar wat bandensporen.
‘s avonds komen er ook nog airco toeristen aan (dit is het nieuwe woord dat we geven aan de toeristen die ze hier met honderden airconditioned jeeps rondzeulen, soms al dan niet zijn het ook bandjestoeristen, de all in verblijvers ;-) ) we houden ons afzijdig van deze groep en eten romantisch onder de sterren.

Bij het ontbijt praten we met een tunesier die eigenaar is van een bike en buggy shop, hij is heel geïnteresseerd in ons project en nodigt ons uit om eens langs te komen bij hem om foto’s te maken en een nieuwsitem op zen site te zetten (zie onze links vanaf volgende week)
We vinden vrij snel de track terug naar Ksar Ghilane en gaan via een lange en afmattende piste naar Matmata, de bekende (star wars) rots woning. In plaats van deze te bezichtigen lunchen we uitgebreid op een terrasje, tot grote verbijstering van de plaatselijke gidsen, we laten het allemaal over aan de airco / bandjes toeristen.

We plannen te overnachten in Toujane, bushcamping maar voelen ons er niet op ons gemak en besluiten om door te rijden naar Metameur. Hier heb ben we de contact gegevens van een Ksar, de grootste nog in tackt van Tunesie. Hier brengen we de nacht door op het binnenplein. Een Ksar is een gesloten plein door huizen die op elkaar gebouwd zijn tot drie hoog. Deze Ksar heeft de grote van de Groenplaats van Antwerpen. Het gevoel er snachts te zijn is onbeschrijfelijk en uniek. Er passeren hier overdag veel groepen airco/bandjes toeristen, die 5 min foto’s komen trekken en dan verder rijden. We krijgen veel vragen over ons project en worden zo ook aanzien als deel van de toeristische attractie. Daffy is nu wereldwijd bekend door de vele foto’s die genomen zijn in de DaffyKsar. Het is voor ons een bewustwording van hoe je je gedraagt als toerist als je het bekijkt vanuit de ogen van de plaatselijke bevolking. We praten heel de namiddag met de lokale bevolking en aanschouwen het geheel.

Deze ochtend merkten we dat onze daktent is losgekomen dus hebben we heel de voormiddag aan Daffy gewerkt (ook band vervangen) om alles weer vertrekkensklaar te maken. Voor de eerste keer slapen we vanavond op hotel met alles er op en eraan. Morgen gaan we naar de kust en zullen we waarschijnlijk ergens op het strand overnachten. Dinsdag gaan we door naar Libië, hebben sinds woensdag onze definitieve visa ontvangen, zijn enorm benieuwd naar dit land!

Er staan nieuwe foto’s en 2 video’s online.

5 opmerkingen:

Marina zei

Amaai dat is prachtig,mooie foto's . De video's zijn plezant. Doe zo voort, denken dat jullie lokale bevolking zijn en geen toeristen. Voorzichtig blijven

Anoniem zei

Goed bezig! Wel grappig: "Daffy is nu wereldwijd bekend door de vele foto’s die genomen zijn in de DaffyKsar"!

Nu, ik heb misschien wel een klein beetje het gevoel dat ze er ook niet naast konden kijken/trekken. Kan het mij al inbeelden met Katrijn die al zwaaiend bovenop den Daffy "Toedeloe!" roept...

Misschien nog een paar andere termen die je voor die toeristen kunt gebruiken: "frigobox-toeristen"; "pannekoeken-stappers"; of "wij-doen-europa-in-een-week-toeristen"!

Goed te horen dat je nu stilletjes aan den Daffy (en julliezelf) echt aan het testen zijt.

Leuke fotos en videos, de volgende post zal dan vanuit Libie komen. Doe de groeten aan Gaddafi.

S&L

PS: Die vijs in uwen band - it wasn't me.

Vanessa zei

Ziet er allemaal super uit. Vooral de foto's van de twee kleine kinderen aan het springen in de grote zandbak ... Na Bonaire heb ik nu alle bijdrages gelezen en ik ben weer helemaal bij.

mama en papa zei

Bereiden jullie een nieuwe Parijs-Dakar voor? Plezant zeker zo schudden en hossen? Als toeristiche attraktie doen jullie het wel goed. Kan niet anders dan opvallen zo'n Belgische appelsien op wielen (allez zolang er nog banden onder staan) met 2 broodpudding toeristen ...Stuur ons nog maar van die fantastische foto's want we genieten thuis mee. Blijf alert.

Anoniem zei

Toffe site, leuk jullie avontuur te kunnen volgen.
Misschien een kleine pronostiek hoeveel lekke banden jullie gaan rijden? :-)

Groeten,

Wim